This new-build low carbon family home nestles in a 1930’s suburban setting breaking boundaries with its modern looks. Made with a timber frame, spaces enjoy playful overlapping voids and double height interior walls clad in pine, linking the core functions of the property together with an architectural flow.

Injections of decorative lighting and new furnishings were carefully chosen to work with the clients existing family pieces, adding personality to the architecture, giving a cosiness to help soften interior volumes.

Feature bookshelves designed by our team adorn the stairs linking the three floors together whilst the commissioned dining sideboard reflected the architectural geometry and became part of the building adding textured and colour planes within its door designs.

The Basement family games room retains fresh and clean lines by maximising storage behind the TV media wall, furniture and fabric selections soften acoustics and add a subtle vibrant punch to the modern gallery style walls. A great hidden facility for the family to chill and entertain guests and friends or for the children to escape away from the more formal areas.

Wine cellar joinery added a functional feature for the client, materials retaining a simplicity, gelling with the clean lines of the architecture interior.

The properties playful volumes allow natural light to enter the internal spaces allowing Wilkinson Beven material selections to inject a creative mix of bespoke joinery and furnishings, injecting bursts of colour through carefully selected fabrics to fill and soften this modern architectural piece into a family home.