The Switch House

Filed in: Travel

Close

We had the pleasure last summer of visiting Tate Modern’s dramatic new extension. Opened to the public on the 17th June, the ‘Switch House’ – named after the part of the power station that the new galleries occupy – expands the museum by 60% to accommodate the surging numbers of visitors (which reached 5.7m last year), which is well over double the number the building was designed to cope with when it first opened in 2000.

Designed by architects Herzog & de Meuron, the tower is 64.5m tall and interconnects with the existing turbine hall on a range of levels. New galleries can be found on the second, third and fourth floors, with the floors becoming incrementally smaller towards the top of the tower, where spaces for education and events can be found along with a new members’ room and restaurant, and the new rooftop viewing deck.