The London Residence

London SW6

Close

This London home was completely refurbished transforming the existing interior spaces into a modern canvas of luxury and in contrast to the exterior Victorian shell. Wilkinson Beven worked in partnership with 23 Architecture from the initial planning stages combining interior planning with the addition of modern extension pods providing new living areas off the original core, new and old separated by minimal glass details, textural brickwork and grey steel cladding forming the palette for all new build elements softened by the landscape.

The formality of centralised grand doors allowed the living room to adopt a central grouping within the minimal interior core palette yet with the use of shaped upholstery, injections of colour and chic industrial lighting our team transform the existing shell into a post deco inspired interior. The clients personal art collection alongside fabrics and furnishings enhance the interior feel with warm tones and textures.

The secondary stairs blend seamlessly with the interior uplifted by an enormous aquarium adding movement and colour within a circulation area, the main stair contrasts this with flamboyant curves of dark polished plaster coiling through the properties core and linking the 20,000 00 sq. ft of living space while the custom pendant baths the walls in coloured light.

The master bedroom suite enjoys individually designed bathrooms adding sculptural textures within wall finishes and sanitary selections, his stripping back to the brickwork within an original tower revealing the materials warmth, paired with timber shutters adding a touch of NY loft spirit.  The bespoke dressing rooms use fabrics within the joinery adding a sense of elegance and adhering to the detail of luxury luggage.

Family dining sits within a giant volume of the main house, a unique parquet design breaks the main floor finish allowing the table to be grounded on the mix of darker timber hues with metallic boards.

The kitchen utilises one of the new extension elements with giant sliding doors allowing the circulation to be controlled to suite the days function, the white kitchen finish contrasts the polished concrete floor forming a relief against the natural timber tones of the main house, stainless steel appliances and white joinery follow the architectural palette of clean lined luxury while exterior planting brings the colour and landscape textures into the interior through slot windows.

Underpinning the original house allowed for a grand basement volume to be created adding a plethora of leisure facilities dominated by the 25 meter pool with its contoured ceiling plains folding across the ceiling. The monolithic palette plays with clean architectural lines and gains an injection of crisp blue from the vast volume of water held within the pool enhanced only by the flash of colour within the swimming lane marking.

The Spa sits within a floating teak plinth raised above the polished concrete floor finish, topped with upholstered pads creating a sanctuary to relax within the space, the warm injection of timber with fabrics help to balance the interior providing a family friendly environment.